Hei !

Tämä bloki kertoo corgi nartusta joka on tällä hetkellä 5kk ikäinen ja ohjaajan poikasesta joka on 27v jotka päättivät alkaa harrastaan agilityä.

Agilityssä suoritetaa esterataa mahdollisimman vähällä virhe määrällä ja nopein koira joka on tehnyt vähiten virheitä voittaa. Varsinki kolmos luokassa vauhti on erittäin isossa osassa voittoa ajatellen niin ajattelin ensin harjottella nopeutta ja jättää puuduttavat käännökset ja tarkat ohjaus jutut tuonnemmaksi. Vaikka leidi on vasta 5kk agilityä pystyy harjotteleen kun pitää rimat maassa eikä rymyä aalla.Motivoin koiraa leluilla ja palloilla koska nämä kuumentavat koiraa toisin kuin makupalat jotka rauhoittavat.

Aluksi harjottelen kotona eteen meno käskyä heittämällä palloa ja hokemalla käskyä. Sitten kun se rupeaa kunnolla sisäistämään käskyn niin vaihdan pallon vasempään käteen ja heitän sitte ku se on lähteny liikkeelle käskystä. Hallilla reenataan kolmea peräkkäistä hyppyestettä jossa on rimat maassa. Heitän pallon ja käskytän eteen ja leidi juoksee. Ajattelin pitää rimat maassa ja opettaa leidille oikean juoksu tekniikan etti se rupea hidastelemaan ennen hyppyä. Rimat maassa ja pikku hiljaa nostetaan korkeammalle niin näin leidi oppii hyppäämään vauhtia hidastamatta.

Pujotteluesteen harjottamisen voi kans alottaa jo tässä vaiheessa. Harjottelen aluksi vain sitä ensimmäisen välin hakemista ja sitä että leidi lähetetään hakemaan keppien ensimmäistä väliä ja kun se onnistuu niin tosihyvä palkka ja leikit päälle. Tässäpä olis ensimmäiset opiskelun aiheet saapa nähdä miten käy!!!