Agility kisarata koostuu pienistä osa-alueista jotka koira on osattava että pystyy tasapainoisesti menemään kisarataa. Eli kun nuorta koiraa opetetaan lajin pariin niin opetetaan niitä pienia osa-alueita tiettyä aluetta ja kun koira osaa sen niin siirrytään toiseen ei siis harjotella sitä sun tätä vain aina tulostavoitteisesti keskitytään tiettyihin asioihin esim. kuukauden.

Leidillä ei ole kiirettä oppia kaikki esteitä esim. A-estettä koska haluan että se juoksee A-esteen alusta loppuun asti niin opetan sen sillä sitten oikein alusta alkaen. Seuraava este osaamis harjotus olis se että leidi osais suorittaa pujettelukeppiesteestä kuusi ensimmäistä väliä. Opetan sen aluksi lelulla viemällä ja rytmittämällä sen hop hop käskyllä.Sitten vain vähennän käden liiketttä ja lopuksi kun se osaa tarpeekis niin laitan palkan keppien päähän ja vaadin että se tekee oikein ja pääsee ottamaan palkkansa. Uskon että tämä vaatii paljon toistoja ja varmaan leidi tarjoaa kaikkea että jättää muuttaman kepin menemättä ja syöksyy palkalle mutta kun se ei saa siitä palkaa (pitää varmaan alukis pitää makupalakipossa kantta päällä että leidi ei saa vahingossakaan palkkaa väärästä suorituksesta) niin se miettii että mitähän mun pitää tehä enemmän että mä saan palkan.Koiraa pitää tietenkin autaa paljon alussa!! Ja siite ku se tekee oikein ja saa palkan niin vot meikä tekee kärrynpyöriä.

Sitten pitää harjotella sitä eteen menemistä ja esteille lähettämistä.Tämä on erittäin tärkeä näin koira oppii itsenäisesti suorittamaan esteitä eikä aina kysy joka esteen jälkeen että mihin mennää erittäin hidasta homma.

Olen yrittänyt saada leidin kanssa semmosen tilanteen aikaan että me vähä niin ku kisattais siitä palkasta että aina ku radalla pääsen edelle niin leidi yrittää saada mua kiinni ja mennä edelle hakemaan palkaa. Olen nähnyt yhen koirakon käyttävän sitä ja se oli aivan hurjan nopea koira ja nopeita aikoja tekivät radalla.

Kyllä mua niin syyhyttää päästä leidin kanssa sitte kisaamaan mutta eipä vielä hötkyllä vaan reenataan kovalla sykkeellä nopesti ja vähä kerrallaan!!!