Jep en ole nyt viime aikoina kerenny oikein paljon reenailla leidin kanssa mutta tänään käytiin kentällä. Oli oikein mukava sade keli.

 Mietin aina valmiiksi mitä reenaan ja pidän mielessä sen että koiran on itse hoksattava joka reenin opetus. Reenaan leidin kanssa sillä lailla että en huuda tiukkoja käskyjä vaan palkkuksen kautta eli anna koiralle tehtäviä ja kun se tekee oikein niin palkitsen koiran ruhtinaallisesti. Se on todella hauska katsoa miten helposti koira ja varsinki leidi oppii asioita esim. kun harjottelin tänään keppien ensimmäistä väliä niin leidi ilman käskyä kävi ja suoritti ensimmäisen välin ja tuli hakemaan palkintoa.

Joo reenasin tänään pientä radan pätkää jossa oli kontaktit puomilla ,keppien ensimmäistä väliä ja muuta ,parikertaa mentiin myös ensimmäistä kertaa A: este.

Menin tuossa yhdeksän maissa illalla kentälle ja otin leidille ruuan mukaan ruokakippoon eli annoin ilta ruuan kentällä. Radassa oli muutama hyppy ja puomi ja sen jälkeen kaksi hyppyä rinnakkain. Rimat oli tietenkin maassa. En sano leidille mitään hyppy käskyä vaan sanon vaan että eteen ja ohjaan kädellä ja liikkeellä koska olen opettanut leidille sen eteen käskyn joka tarkottaa että nyt saa ja pitää juosta. Laitoin muuten ruokakipon ensimmäisillä kerroilla noin puoli metriä puomin ala kontaktin eteen maahan. ensimmäisillä kerroilla leidi juoksi niin kovaa että se hoksasi puomin liian myöhää ja meni siitä ohi oli vissiin niin hauskaa juosta mun kanssa että ei keskittyny kunnolla. No sitte rupes lyyti kirjottaan ja leidi meni vauhdilla puomille ja kontakti  aivan alas asti ja sai maistaa palkinnoksi hyvää ruokaa. Tehtiin muutama toisto ja hyvin meni.

 Olen opettanu leidille kierrä käskyn eli kun kaksi hyppyestettä on rinnakkain ja ne pitää suorittaa niin että ei tulla esteiden välistä niin käsky on että kierrä. Senkin leidi oppi aika helposti ku ensin sano kierrä ja ohjasi kädellä loppuun asti muutaman kerran ja anto hyvän palkan ja sitten vain liikkeellä ja käskyllä jos leidi tuli esteiden välistä niin ei palkaa eikä kehuva mutta kun se teki oikein niin ruokakuppi eteen ja kehut päälle niin kyllä leidi oppi.

 Koira tekee kyllä kaikkensa saadakseen sen mitä se haluaa eniten ja koiran pitää olla oikeassa viriili tilassa leidin paras viriilitila ja varmaan monen muunkin on ruoka aika jollon ne muutenki hyppii ja pomppii odotellessaan ruokaa.

Sama alku radan pätkä ja puomin jälkeen kaksi hyppyestettä rinnakkain ja ruokakippo viimeisen esteen edessä. Noo mähän jäin ku paskarattaaseen ku olin puomin ylösnousukontaktilla samaan aikaan en kerenny ohjaamaan alakontaktilta jonka leidi meni aivan alasasti niin sieltä niille hyppy esteilla no mä jätin leidin istumaan paikallee ja otin vähä etu matkaa ja sitte mentiin ja kerkesin ohjaamaan esteet puomin jälkeen ja leidi kiersi aivan oikein ja hyppäsi hypyt ja syöksyi ruoka kipolle syömään.

Sitte pidettiin taukoa ja kokoeiltiin A:estettä ensimmäistä kertaa jonka ala kontaktille maahan laiton ruoka kipon. Aluksi jouduin vähä auttamaan kun A oli niin liukas mutta toisella kerralla leidi meni vauhdilla ylös ja alas ja sai parhaan mahdollisen palkan. A este ei ole oikein hyvä nuoren koiran jaloille koska se on tosi jyrkkä en aijo kyllä sitä enää ottaa opetin vain leidille että miten se mennään ja mikäs se on ku se on montakertaa ihmetelly sitä. Tuohon A esteeseenki mulla on hyvä konsti opettaa se nopeaksi kun meidän A esteen pystyy loiventamaan niin että leidi oppii juoksemaan sen alusta loppuuun. Aika tärkeä juttu ajatellen tulevaisuutta. Pitkä runkonen koira tarvii joka ainoan kymmenyksen joka se voi ottaa pois ajasta este osaamisessa taistellessaa kevyitä lyhytrunkoisia koiria vastaan kisoissa:).

Sitten pidettiin vähä taukoa ja otin keppien ensimmäistä väliä jonka leidi hakee ainaki kahden metrin päästä kepeistä. Reenien lopussa heittelin leidille vetopalloa ja revittelin sitä ja juostiin.Näissä harjotuksissa ei menny ku jotain puoli tuntia taukoineen.Seuraavaksi pitää ruveta lähettämään leidiä kepeille eri kulmista. Että semmosta täällä.