Olen harjotellut leidin kanssa keppien ensimmäistä väliä ja eteen käskyä ja puomin alakontaktia.

Harjotus tekniikka:

-Keppejä harjottelen leidin kanssa kepeille lähettämistä elikkä että leidi älyäisi hakea itsenäisesti ensimmäisen välin. Aluksi vähä ohjailin leidiä ensimmäiseen väliin ja sanoin käskynä kepit ja sitten näytin pelkällä kädellä aivan lähellä keppien ensimmäistä väliä. Ohi menoja tuli jonku verran mutta kun palkka lelua ei tullut niin leidi hoksasi millä se sai nopeiten.

-Eteen menemistä itesenäisesti (eli kun käsken eteen niin leidin pitäisi suorittaa kaikki edessä linjassa olevat esteet.)Harjoittelu lähti siitä että pallo oli oikeassa heitto kädessä ja heitin pallon eteenpäin siten että leidi näki pallon kun se lähti lientoon ja huusin eteen käskyn kun leidi lähti pallon perään. Paljon toistoja.Sitten vaan aina huusin käskyä ja vähän myöhästin pallon heittoa.

-Puomin alakontaktia aloin harjotella tänään. Laiton makupala kipon puomin alakontaktista jotain 20cm päähän niin että koiran etutassut osuvat maahan kun se saa makupalan. Mä ajattelin ensin opettaa leidille alakontaktin ehkä tyhmä ajatus mutta olkoon. Sitten ku kippo oli oikealla paikalla niin nostin leidin puomin siihen kohtaan ku puomi rupeaa kaartumaan alaspäin ja sanoin käskyn alas ja leidi kipitti kupille ja kontakti onnistui. puomin alakontaktin opettamisessa on erittäin tärkeää että kontakti tehdään aina samalla lailla alusta asti niin se pysyy hyvänä myös kun rupeaa kisaamaan koiran kanssa. Erittäin tärkeä asia jos haluaa hyvän ja varman kontaktin niin tässä asiassa ei kannata liisiä.

Jaa ja sitte niitä tuloksia:

-Kepeillä leidi hakee ensimmäisen välin noin yli puolenmetrin päästä kepeistä.

-Eteen meno hommissa olen laittanu pallon vasempaan käteen ja käskystä leidi eteen noin pari metriä enneku heitän pallon.Sillä tyhjällä oikealla kädellä teen heittoliikkeen tietenkin. Pelkällä äskyllä koira ei tiedä suuntaa mihin edetä.

-Puomi on vielä niin alku tekijöissä että ei pysty raportoimaan.